Mat & dryck

Glöm långa köer och enahanda menyer. På Viking Glory har vi lagt ner hela vår själ för att du ska få en fantastisk matupplevelse. Med ett tiotal restauranger att välja bland finns något för alla smaklökar.

Ombord hittar du allt från spännande konceptrestauranger och små nischade matställen med det senaste på menyn till vår klassiska buffé, där Svenska Kocklandslaget satt sin omisskänneliga touch på rätterna. Även dryckesmenyerna har valts med största omsorg. Vill du fira med ett exklusivt årgångsvin eller släcka törsten med en skummande öl från åländskt mikrobryggeri? Det är bara att välja. Röda sjöpriser gör att du kan njuta av en brakmiddag utan att behöva ruinera dig. Och som extra krydda ackompanjeras måltiden av storslagna vyer över kobbar och skär.

Viking Terrace – den enda i sitt slag

Har du besökt en takterrass någon gång? Då vet du känslan. Lägg därtill en unik panoramavy över vår vackra skärgård. På Östersjöns största flytande takterrass befinner du dig ”on top of everything” och kan avnjuta allt från somriga drinkar till glass, grillat och saftiga hamburgare. Här kan du också inta din Premiumfrukost till havsglitter och trutsång. Kvällstid underhåller DJ:s och trubadurer. När hösten kommer fälls taket ner och värmelamporna tänds – och du kan fortsätta att njuta.

Mimmi’s & The Buffet

På Mimmi’s beställer du över disk och slår dig ner var du vill, utan bordsreservation. Burgare, biffar, färsk fisk och fräscha sallader – här hittar du alla de goda bistroklassikerna. Precis som den kvinnliga sjömanspionjär som namngett restaurangen är maten rejäl och utan onödiga krusiduller.

Bufférestaurangen hittar du i fören, där vyerna är som allra vackrast. Här plockar du själv ihop dina favoriter bland massvis av välsmakande för- och varmrätter samt ett generöst utbud av veganska och vegetariska rätter. Avrunda med ett varv eller två kring det stora hästskoformade dessertbordet. Vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset.

Kobba & Fyren

En skärgårdsoas och Östersjöns första roterande chambre séparée med 220 graders ostörd havsutsikt!

Viking Glorys avslappnade restaurang i bistrostil Kobba bjuder på atmosfär, hisnande vyer och en okonstlad meny med delikata rätter i både mindre och större portionsstorlekar. Kombinera som du vill och komponera din egen måltid!

Fyren är en roterande inglasat chambre séparée för det lilla sällskapet som vill njuta av mat och dryck på fartygets absolut bästa utsiktsplats. Tänk dig själv, 220 graders extraordinär utsikt över saltstänkta kobbar och skär – och absolut ingenting som skymmer sikten.

Fyren kan bokas för 12 sittande gäster till såväl frukost som middag och lämpar sig även för konferens. Vill man i stället ordna mingel för fler ryms upp till 26 gäster för en lyxig cocktail. Det är också möjligt att boka mat- och dryckespaket såsom Scandinavian Afternoon Tea Break, Fyren Champagne Break och Fyren Seafood Break. Boka på 08-452 40 40.

Smugglarkungens krog

Algoth’s är Viking Glorys egen lönnkrog, döpt efter den färgstarka spritsmugglaren Algoth Niska. Till skillnad från andra smugglarkungar under 1900-talets första hälft, som oftast var knutna till land, var Algoth befälhavare och ägde flera snabba fartyg. Han hade dessutom spelat i finska fotbollslandslaget och såg sig själv som något av en gentleman.

På Algoth’s serveras du perfekt tillredda cocktails i en avspänd hemma-hos-miljö, där varje drink bär på en historia och där bartendern mer än gärna delar med sig av sina bästa tips. Vissa tider på dygnet kan baren även hyras av privata grupper.

Östersjöns första saluhall

Barnen vill ha pizza, men du föredrar husmanskost. Vad gör du? Beger dig till Market på däck 10 så klart. I vår myllrande marina saluhall ligger matstånden sida vid sida – bara att välja och vraka, för att sedan njuta av måltiden tillsammans. Små aptitretare eller brakmåltid, du bestämmer. Utöver pizza och klassisk husmanskost serveras etnomat från all världens hörn med nordisk twist. Här finns till och med ett eget bageri! Vill du ta med gofika ut på däck eller nybryggt kaffe och en frasig nybakad frukostfralla i bilen före landstigning går det också bra.

Fler nyheter presenteras inom kort

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Läs om vår Integritetspolicy.